“MTF Tuschinski!”

Emotioneel loopt Joshua het toneel af. Het is hem en zijn broer Henry gelukt! Alweer een eerste keer (echt het thema van de week) en een droom die uitkomt. 

Anderhalf jaar geleden werd ik door Jetty en Stephanie benaderd om over het filmproject Jefta een  blog te schrijven. Diezelfde avond bracht het lot mij en de twee Molukse broers samen aan dezelfde tafel. En nu zit ik, in mijn eigen stad, all dressed up, op mijn eigen fiets naar het Pathe Tuschinski. 

Ademloos zat ik te kijken. Vol respect en bewondering naar een droom van twee broers met een visie. 

We hebben onze banen hiervoor opgezegd! Vertellen ze. Mijn adem stokte, en ik dacht bij mezelf. Wow ik ook. (Per september. Zoek nog steeds een baan.) Het gevoel van vrijheid moeten ze nu voelen. 

Ik heb ze de afgelopen maanden gevolgd. Via social media. In het theater. En via verhalen van familieleden en vrienden die een bijdrage hebben geleverd aan de film. De credits/aftiteling van deze film waren lang! En voor het eerst was iedereen, bijna iedereen, stil. Tot de laatste naam. 

Een Moluks Nederlandse film. Volledig gefinanceerd met behulp van crowd funding.  

 Voor degene die het gemist hebben. Ik zou echt niet weten hoe dat kan?! Maar goed. Of djam karet waren met kaartjes. Zucht. 

Blijf het allemaal in de gaten houden. En wie weet schrijf ik mijn volgende blog wel over The Brothers Timisela op Ambon. Ofzo. Jihieeee. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s